سینک ظرفشویی از جمله وسایل مهم و پر کاربرد در آشپزخانه می باشد. سینک های ظرفشویی در نوع توکار و روکار وجود دارند که بعد از انتخاب نوع موردنظر باید به طور اصولی در جای مناسب نصب شوند. نحوه نصب سینک توکار، بر اساس توجه به نکات مهم، کار راحتی است.
نحوه نصب سینک توکار
سینک توکار، دارای نصب دشوارتری هستند به همین خاطر هر کسی نمی تواند این کار را انجام دهد. با وجود اینکه سینک توکار در ابعاد و اشکال متنوعی وجود دارد باید در ابتدا، اندازه دقیق محل نصب سینک را به دست آوریم. در اختیار داشتن ابعاد و اندازه دقیق سینک ظرفشویی باعث می شود که ما هنگام خرید، مناسب ترین سینک ظرفشویی از نظر ابعاد را خریداری کنیم که این ویژگی به هنگام نصب، کمک زیادی می کند.
بعد از اندازه گیری و انتخاب سینک مورد نظر، باید تمامی اتصالات سینک را در جای مناسب نصب کنید.
در حقیقت تا زمانی که سینک، درون کانتر قرار نگرفته است فضای کافی در اختیار دارید تا بتوانید اتصالات دیگر را به درستی به هم وصل کنید. در مرحله بعدی سینک را درون کانتر قرار دهید. در این هنگام باید شیر آب را هم به لوله اصلی متصل کنید. در مرحله پایانی از نصب سینک توکار باید عملیات مربوط به آب بندی را به خوبی اجرایی کنید.
همانطور که میدانید سینک و کابینت آن به طور پیوسته در معرض رطوبت قرار دارد به همین خاطر باید آب بندی آن به طور دقیق انجام بگیرد. برای این کار، از چسب های مخصوص استفاده می کنند به طوری که اطراف سینک را به طور کامل با این چسب پوشش می دهند تا تمامی درزها و منافذ باز به خوبی بسته شوند. شاید بر اساس مراحل بیان شده در قسمت فوق این تصور را داشته باشید که نصب سینک توکار برای همه راحت است اما واقعیت این است که هرگز این گونه نیست.
به همراه سینک توکار، یکسری اتصالات وجود دارد که تمامی آنها باید با نظم و به طور دقیق در جای مناسب استفاده شوند. ناگفته نماند که مراحل مربوط به نصب باید به طور منظم انجام بگیرند.
مزایای نصب سینک توکار
اگر سینک توکار را از جهات مختلف، با سینک روکار مقایسه کنید متوجه می شوید که دارای چه مزایای خوبی است. با وجود این که سینک توکار به طور کامل درون کانتر قرار می گیرد بنابراین فضای محدودی را اشغال می کند و از این نظر اهمیت زیادی دارد. اشغال کردن فضای کم توسط سینک توکار بیشتر برای آشپزخانه های کوچک مناسب است. یکی دیگر از مزایای خوب این نوع سینک مربوط به زیبایی ظاهری آن می باشد. مخفی بودن سینک ظرفشویی باعث می شود که درون آن در راس دید افراد قرار نداشته باشد.
شما می توانید برای مقایسه جامع تر این دو محصول مقاله سینک توکار بهتره یا روکار را مطالعه بفرمایید.
یکی دیگر از مهمترین مزایایی که باید به آن اشاره شود این است که سینک های توکار به دلیل این که به طور دقیق نصب می شوند از ماندگاری بالایی برخوردار هستند. در واقع آب بندی مناسب اطراف سینک باعث می شود که در اثر رطوبت هیچ گونه خسارتی به آن وارد نشود. از طرفی حالت مخفی آن باعث می شود که در اثر ضربات و فشارهای مکانیکی نیز صدمهای به سینک نرسد.
همانطور که میدانید لبه های سینک بسیار تیز هستند که اگر با قسمت های مختلف بدن مانند دست، تماس ناگهانی داشته باشند باعث ایجاد درد و زخم می شوند؛ حال باید گفت که سینک توکار از این گونه معایب، مستثنی است.
نکات لازم برای نصب سینک توکار
افرادی که در کار نصب سینک ظرفشویی دارای سر رشته هستند و به طور ماهرانه این عمل را انجام می دهند با تمامی نکات نصب آشنا هستند. یکی از نکات مهم در این رابطه، در اختیار داشتن ابزار لازم است. ابزاری مانند اره تیغی یا اره چکشی، دریل و وسیله برش، چسب آکواریوم و شابلون از مهمترین ابزار موردنیاز هستند. نکته مهم دیگر مربوط به بررسی ابعاد و اندازه گیری دقیق می باشد. اگر اندازه گیری به طور دقیق انجام نشود و یا این که اصلا اندازه گیری انجام نشود به هنگام نصب سینک، مشکلات زیادی به وجود می آید.
بست های سینک هم باید به درستی و در جای اصلی نصب شوند. محکم کردن بست ها کار مهمی است که باید به دقت انجام بگیرد چرا که این کار باعث می شود سینک به طور ثابت و بدون لرزش در جای مناسب قرار بگیرد. از نکات مهم دیگر باید به اهمیت عایق بندی سینک اشاره کرد. برای جلوگیری کردن از نفوذ رطوبت به زیر سینک و درون کابینت، حتما باید سایر درزهای موجود بین لبه های سینک و کابینت با چسب، پر شود.
برای آب بندی اصولی بهتر است در ابتدا یک لایه از چسب آکواریوم قرار دهید سپس مدت زمانی صبر کنید تا خشک شود؛ سپس مجددا این عمل را تکرار نمایید.
همچنین شما می توانید از قرنیز آب بندی کابینت به جای چسب آکواریوم که روشی اصولی تر و با مشکلات آب بندی کمتری روبرو است استفاده نمایید.