امروزه انواع سینک ظرفشویی در جنسهای مختلف وارد بازار شده و هر کدام مزیتها و معایب خاص خود را دارند. اگر میخواهید برای ساختمان جدید خود سینک ظرفشویی ایدهآلی را خریداری کنید، در این مقاله به تمامی سوالات شما در خصوص انواع سینک ظرفشویی پاسخ داده شده و با اطلاعات بدست آمده می توانید بهترین را برای آشپزخانه خود انتخاب کنید.
انواع سینک ظرفشویی از لحاظ جنس
برای تولید سینک ظرفشویی از متریال های گوناگون استیل، مس، آلیاژ برنج، گرانیت، سفال، آهن، فایبرگلاس، سنگ طبیعی یا زینتی، کورین و شیشه استفاده می شود.
افرادی که به سلامت و بهداشت خانواده خود اهمیت می دهند، سینک ظرفشویی را در بهترین جنس تهیه کرده تا نظافت آن راحت باشد. سینک مناسب در اثر استفاده، کیفیت و براق بودن خود را از دست نداده و جنس پایداری دارد.
انواع سینک ظرفشویی از لحاظ سبک ساخت
متناسب با سلیقه تمامی افراد، سینک در سبک های متعدد ساخته شده که شامل دسته بندی زیر است:
سینک تک لگن
برای آشپزخانه هایی با فضای کم، بهترین گزینه هستند. طراحی آنها بسیار ساده بوده و خیلی راحت تمیز می شوند.
سینک دو لگن
این مدل سینک دارای دو لگن بوده، لگن های آن با اندازه های یکسان یا متفاوت طراحی شده اند. با وجود آن می توانید به صورت همزمان ظروف، سبزیجات یا میوه های خود را بشویید.
سینک صفحه دار
سینکی با یک یا دو لگن به همراه سینی زهکشی شده که پرکاربردترین و رایج ترین سینک محسوب می شود. صفحه کناری این سینک سبب می شود با خیال راحت ظرف های شسته شده خود را روی آن بچینید تا تخلیه آب آنها صورت بگیرد.
انواع سینک ظرفشویی از لحاظ نحوه نصب
به طور کلی نصب سینک ها به صورت های زیر در محیط آشپزخانه انجام می شود.
روکار: این مدل سینک بر روی کابینت نصب شده، تعویض بسیار راحتی دارد.
توکار: در این روش قسمتی از کابینت برای قرارگیری سینک در ابعاد مشخص برش داده شده، سینک به راحتی درون کابینت قرار می گیرد؛ نصب آن بسیار تخصصی است. امروزه سینک توکار به دلیل طراحی زیبا و ظاهر مدرن در اکثر آشپزخانه ها، معمولا در مرکز کابینت نصب می شود.
سینک توکار که به سینک مخفی نیز شهرت دارد، موجب منظم دیده شدن فضای آشپزخانه می شود. این سینک نسبت به نوع روکار فضای بیشتری را اشغال کرده ولی جزو بهترین و محبوب ترین سینک ها در بازار می باشد.
زیرکار: نصب آن در زیر صفحه کابینت انجام می شود. سینک زیرکار زیبایی و میزان عمق بیشتری نسبت به سایر سینک ها دارد.
بهترین سینک ظرفشویی موجود در بازار
در بازار مدل ها و برند های متنوعی از سینک ظرفشویی در جنس های گرانیت، استیل و … موجود است که انتخاب را برای افراد دشوار می کند. سینک ظرفشویی استیل و سینک ظرفشویی گرانیتی ترکیه ای، از جمله محصولات وارداتی خوش نام هستند که بهترین ویژگی ها را به همراه دارند.
بهترین سینک ظرفشویی استیل ترکیه ای از ورق ضد زنگ استیل در ضخامت استاندارد به صورت توکار ساخته شده است. این مدل سینک طراحی فانتزی داشته، به شکل ضد خش و خط تولید شده و بسیار فروش خوبی در ایران دارد.
سینک گرانیتی به دلیل متریال خاص، از ظاهر شیک و زیبایی برخوردار بوده و جلوه بی نظیری به آشپزخانه شما می دهد. سینک ظرفشویی استیل و گرانیتی ترکیه ای از بهترین های بازار بوده و در برابر املاح و رسوب مقاوم زیادی دارند. این نوع از سینک های لوکس ساخت ترکیه، به دلیل رنگ روشن و کیفیت بالا، ضد لکه بوده و جرم نمی گیرند.
سینک ظرفشویی استیل
استیل رایج ترین نوع فلز برای ساخت سینک است و انواع متعددی از آن را در بازار مشاهده کرده اید. رنگ خاکستری و نقره ای سینک استیل ظرفشویی سبب شده با انواع دکوراسیون آشپزخانه سازگاری داشته باشد و جلوه زیباتری نیز دارد. سینک ضدخش استیل جزو پرطرفدارترین محصولات برای نصب در آشپزخانه است.
متریال استیل برای ساخت سینک، زیبایی و جلای خاص خود را داشته و ظرافت و انعطاف زیاد استیل سبب زیباتر شدن فضای داخلی آشپزخانه می شود.
سینک ظرفشویی گرانیتی
سینک ظرفشویی گرانیتی نسبت به سینک فلزی، طراحی مدرن تر و جدید تری دارد. اجزای اصلی این نوع سینک مواد پلیمری، رزین، گرانیت یا کوارتز است. نسب ترکیب این مواد در ساخت سینک گرانیتی در مدلهای متنوع، با همدیگر متفاوت می باشد.
سینک گرانیتی با رنگ جذاب و مقاومت بالا دارای مزیت های فراوان است. این سینک خاصیت ضدباکتریایی داشته و در برابر اجسام نوک تیز و حرارت مقاوم است، همچنین لکه های آب بر روی سطح آن باقی نمی ماند.
قیمت سینک ظرفشویی
عوامل مختلفی از جمله مدل، تعداد لگن و جنس تعیین کننده قیمت سینک ظرفشویی هستند، سینک گرانیتی نسبت به نوع استیل قیمت بیشتری دارد. هر چقدر سینک تولید شده مدل جدیدتر و هوشمندانه تری داشته باشد، با هزینه بیشتری عرضه می شود.
نکات مهم هنگام خرید انواع سینک ظرفشویی
در زمان خرید سینک به میزان عمق لگن آن توجه داشته باشید. معمولاً عمق 22، 20، 18 و 14 سانتی متر برای سینکها در نظر گرفته شده که هر چقدر عمیقتر باشد از کیفیت بیشتری نیز برخوردار است.
به ضخامت ورق استفاده شده برای ساخت سینک در زمان خرید دقت کنید، هرچه ضخیم تر باشد ماندگاری بیشتری در محیط آشپزخانه شما دارد. معمولا ضخامت ورق های سینک در حدود 1.2، 1، 0.8 و 0.6 میلی متر می باشد.
در زمان خرید به نوع ورق به کار رفته در سینک موردنظر توجه کنید. یک نوع ورق، استیل آجدار بوده که در برابر خراش میزان مقاومت خوبی دارد، مدل دیگر آن استیل ساده می باشد.
جنس سینک، عاملی مهم برای یک انتخاب خوب
نوع متریال به کار رفته برای ساخت سینک بسیار پراهمیت است. باتوجه به عادت ها و سبک زندگی خودتان باید بهترین جنس سینک را برای آشپزخانه تهیه کنید. برای مثال اگر به صورت روزانه ظرف بسیار زیادی می شویید و بیشتر آنها ظروف سنگین هستند، خرید سینک با متریال و مواد بادوام و مقاوم نظیر گرانیت یا استیل بهترین انتخاب است.
سینک ظرفشویی بادوام استیل یا گرانیت در برابر تراش خوردن، شکستگی، خش و لکه بسیار مقاوم است و به آسانی آسیبی نمی بیند.